Verkeersgroep

Samen met u willen we er voor zorgen dat alle kinderen veilig naar school en weer naar huis kunnen gaan. Op school is een werkgroep actief die verkeersveiligheid als continu punt van aandacht heeft. Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar kind veilig naar school kan.

In deze werkgroep zitten:

• Rob van der Laan, verkeersouder
  • Marije Scharpfenecker, coördinator klaarovers
  • Wendy Overbeek

Neem via het mailadres: verkeer@st-janschool contact op met werkgroep

Bekijk onderstaande bestanden / links voor meer informatie:

Auto’s zorgen voor de meeste drukte en dus onveiligheid op straat. Op de kruisingen bij school stoppen vaak ouders/verzorgers die hun kind(eren) uit laten stappen.

Dit zorgt voor onoverzichtelijke situaties. Zowel voor kinderen die op deze kruising fietsen of oversteken maar zeker ook voor de kinderen die uit de auto komen. Het liefste willen we dat de kinderen lopend of met de fiets op school komen. Dit zorgt voor minder auto’s dus minder gevaar.

Uiteraard begrijpen we dat kinderen ook met de auto gebracht worden. We vragen dan het volgende:

• Parkeer de auto alleen waar dat mag.
  • Dit mag nooit op of nabij een kruising.
  • Als u uw kinderen alleen laat uitstappen, ook dan geldt: doe dit niet op of vlakbij de kruising. Rij iets verder door en stop op een overzichtelijke plek.
  • Neem de tijd! “Ik heb haast” is meestal het excuus om toch op de kruising te stoppen. Als u ruim op tijd bent is er altijd wel een parkeerplaats in de buurt. Het is dan ook leuk om even mee naar school te lopen.
  • Als het slecht weer is, of het is nog donker, hebben kinderen minder overzicht. Houd hier rekening mee. Kinderen zien minder gevaar en kunnen dus altijd onverwacht oversteken of zien auto’s niet aankomen.

Klaaroveren:

Dankzij de hulp van vele ouders hebben we de afgelopen jaren kinderen veilig laten oversteken op de Beethovenlaan.  We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken. Voor meer informatie, neem contact op met Marije Scharpfenecker.:goscharf@home.nl

Ruimte voor onze kinderen:

• Aan het begin en einde van de dag is het altijd een gezellige drukte rondom school. We willen een beroep doen op iedereen die de kinderen haalt en brengt, om rekening te houden met elkaar.
  • Bij het uitgaan van de school wachten ouders aan de Oude Postweg of aan de zijkant van de school.
  • Geef elkaar de ruimte, zet fietsen, wandelwagens en karren zo neer zodat iedereen er goed langs kan.