Hengelo Sport

Kinderen vinden het leuk om te spelen, te ravotten en te sporten. En lichaamsbeweging is gezond en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een toename van sport en bewegen binnen het onderwijs leidt tot verbeterde of gelijkblijvende schoolprestaties.

Vandaar dat de gemeente Hengelo al jaren investeren in een uitgebreid sport- en beweegaanbod voor kinderen door de inzet van Hengelo Sport. Het team van sportcoördinatoren heeft voor het schooljaar 2016/2017 wederom een aantrekkelijk en uitdagend BasisAanbodSport voor basisscholen gemaakt, samen met diverse sportverenigingen.

De groepen 3 t/m 8 doen mee met het Fit2Swim programma. Een aantal keren per jaar gaan we naar het zwembad voor onze ” natte”  gymlessen.

Elk jaar maken we een keuze uit het aanbod van Hengelo Sport. We doen o.a. mee het het schoolvoetbaltoernooi (groepen 6 t/m 8), het zwemtoernooi (groep 7) en sportdagen in het atletiekstadion.

Voor alle groepen worden er gastlessen gegeven door medewerkers van Hengelo Sport en/of de sportverenigingen.

Link naar Hengelo Sport